דבש חרובים

דבש חרובים – סגולות מרפא

דבש החרובים ניחן בסגולות רבות. דבש החרובים הינו רכז ("מתק") של צוף פרי עץ החרוב, והוא מופק בתהליך קפדני של הפקת הרכז מתוך הפרי. רכז החרובים, הנקרא הפי העם דבש חרובים, של מוישה אייזנברג מכפר ביאליק מפורסם בעיקר בשל הסיפור האישי של מוישה ואישתו בילהה.

מוישה איזנברג, אביו של האלוף במיל', אייל אייזנברג, ואח של האלוף במיל' אורי שגיא, דור רביעי לחקלאות ארץ ישראלית, מכין במשק שלו שבכפר ביאליק תוצרת חקלאית אורגנית מזיתים, תאנים, לימונים וחרובים. בין המוצרים: שמן זית וזיתים מיוחדים, ריבות תאנים, עגבניות מיובשות בשמן זית, לימונצ'לו, והמוצר שתפס לאחרונה כותרות – דבש חרובים.

בילהה, אישתו של מוישה, נאלצה לעבור טיפולים כימותרפיים בעקבות מחלת הסרטן. לקראת הטיפולים ספירת הדם שלה היתה כה נמוכה עד שהרגישה כי לא תוכל לעמוד בהם. מוישה איזנברג נזכר כי בילדותו נהגה אימו להאכיל אותם בכף דבש חרובים והחליט לתת לאישתו לנסות להתחזק בעזרת דבש החרובים. לאחר מספר ימים כבר ספירת הדם של בילהה עלתה וכעבור מספר ימים נוספים כבר יכלה לעבור את הטיפולים, ומאז הבריאה בילהה לגמרי.

מאז מוישה שתל עצי חרוב בשטחים שברשותו והחל בייצור דבש חרובים אשר עוזר לרבים. הוא אף שלח את הדבש לבדיקות מעבדה אצל פרופ' אבירם, מנהל… בטכניון אשר קבעו חד-משמעית כי הערך התזונתי של דבש החרובים עשיר במיוחד.

"מאז פורסמה כתבה אודות סגולות דבש החרובים של מוישה בעיתון ידיעות אחרונות ובאתר ynet", מספר מוישה, "מגיעים אלי לכפר ביאליק מתל-אביב ומירושלים רק כדי לקנות כמה צנצנות של דבש חרובים." ועוד מוסיף: "דבש החרובים שלי הינו טבעי לגמרי, אנו לא מוסיפים כלום, ותהליך ההפקה הוא ייחודי ושומר על ערכים תזונתיים גבוהים".

מהו דבש חרובים

דבש חרובים הוא למעשה רכז חרובים או "מתק חרובים", הוא אינו מופק על-ידי דבורים, אלא על-ידי "סחיטת" החרובים והוצאת הצוף מהם לידי רכז. תהליך ההפקה הינו ייחודי וכולל ריסוק הפרי, חימום ותהליך סינון קפדני.

לצורך הפקת דבש חרובים נדרשים הרבה מאוד חרובים, שכן הרכז מכיל רק את הצוף מתוך החרוב. הדבש עצמו מתוק מאוד וניתן לאכילה בקלות.

טעמו מתוק מאוד והוא מעט סמיך. את הדבש ניתן לאכול ישירות מתוך הצנצנת, או להוסיפו למאכלים שונים כגון אורז, בשר, או פשוט למרוח אותו על פרוסה ולאכול.

 

יתרונות דבש החרוב

פירות החרוב עצמם עשירים בסוכר ובחלבון ולפיכך מזינים. הרמב"ם אומר על דבש החרובים: "יש המייחסים לחרוב השפעות מצוינות על מערכת העיכול, וכן להגברת התיאבון. סירופ חרובים יעיל לשיעולים כבדים ולטיפול בכלי הנשימה, וכן לעצירת שלשולים. דבש החרוב מצוין לטיפול בפצעים בחלל הפה.

("מרפא הבושם, בריאות וצמחי מרפא על-פי שיטת הרמב"ם", עמוד 151).

האופן המומלץ לצריכת דבש החרובים הוא בין כף לשלוש כפות ביום.

 

ערך תזונתי של דבש חרובים

דבש החרובים נלקח לבדיקת מעבדה אצל פרופסור אבירם בטכניון. ניתן לראות את ממצאי המעבדה המפורטים בקובץ הניתן להורדה על-ידי לחיצה כאן. עיקרי הממצאים מצביעים על-כך כי דבש החרובים עשיר מאוד במעכבי חימצון (אנטיאוקסידנטים)

למידע נוסף אודות החרוב לחצו כאן

יצירת קשר והזמנות

0548343821 אפרת ושיר גנץ

3 thoughts on “דבש חרובים

  1. אסתר שמואלי on

    קראתי, אני עצמי משתמשת בדבש זה על אף שעברתי רק הקרנות, אני בכלל בעד הרפואה האלטרנטיבית.המלצתי לחברתי שעומדת לעשות כימותרפיה.

  2. אפרת גנץ on

    נהדר ובהצלחה והכי חשוב החלמה מהירה, במידה ותצטרכי עזרה תוכלי לפנות אליי
    0548343821 חג שמח אפרת

  3. ענבר on

    כל עוד זוכרים ש…

    א. חצי ממשקל החרוב הוא סוכרוז – בדיוק כמן סוכר ועם ערך גליקמי של סוכר.

    ב. בסירופ/דבש חרובים ריכוז הסוכרוז גבוה עוד יותר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

6 − two =

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>